2008. június 11., szerda

Élménykönyvek

Azon gondolkodtam, milyen nagy kár, hogy ez az ötlet csak most jutott az eszembe. Rengeteg élménydús utazáson vagyunk túl, kirándulásokon, melyek nyomot hagytak a gyerekekben, színeket, tudást, élményt kaptak ekkor, ízeket, illatokat, benyomásokat.
Tulajdonképp lehet, hogy ennyi elég is..egyfajta meseszerű emlék-tudás, fel-felderengő emlék.

Texasban volt időnk leülni is néha..eddig rengeteget utaztunk és túráztunk, most volt fix hely, ahol meg is pihenhettünk. Leültünk minden este és csokorba szedtük az aznapi élményeket, és meg is rajzoltuk, egyfajta mesekönyv lett belőle.
Vettünk mindkettőjüknek egy-egy nagy alakú spirálfüzetet, melyben puha, törtfehér lapok vannak. Vastag zsírkrétákat, vastag átlátszó ragasztószalagot.
Amikor megérkeztünk a kirándulásból (ha későn, akkor másnap reggel), újra átfutottuk a napot. Hol jártunk, kinek mi tetszett..
Anna egyedül rajzolta az egész könyvét, egyszer kérte a segítségemet, hogy rajzoljam le a város régi várát neki (aztán kaktuszt, fagyit is kért még erre a lapra tőlem, de ez volt az egyetlen alkalom, hogy "belerondíthattam a művébe"). Egyedül találta ki, mit rajzoljon le- Abigél könyvéhez is nagy részben Ő adta az ihletet. Amikor kész volt a rajz, megírtuk közösen a "mesét" hozzá, és hogy tartósabb legyen, bevontuk a lapot áttetsző ragasztószalaggal.
Abigél könyve kissé másképp alakult, hiszen ő még alig múlt két éves..de Emlékkönyv Neki is dukál..volt úgy, hogy kis kezével utánozni próbálta a "nagyot"- és ő is állatot rajzolt. Volt úgy, hogy az aznapi történethez maga talált ki valami rajzot. Volt, úgy, hogy (ez volt a gyakoribb, mert látta Anna könyvét, és ő is "olyat" akart) én megrajzoltam egy élményt, és ő színezni kezdte- vagy, amit még jobban szerettem, az irkafirkáit igazítottam képpé. Ezt élveztük mindketten a legjobban.

Amikor kész lett a könyv, csináltunk még egy fotókollázst a végére a nyaralás képeiből. Nagyon szeretjük esténként olvasgatni- hiszen rólunk szól!!
Itt láthatóak a texasi beszámolók gyerekszemmel, és itt felnőttszemmel.

Nincsenek megjegyzések: