2008. június 14., szombat

Annaszáj

Ma megnéztük Abigél születését házi felvételen. A születése meglehetősen körülményes volt, 9 nappal a világra jövetel előtt megrepedt a burok. Aznap voltak fájások, nálunk járt/maradt a bába, aki segített az otthonszülésben.
A "valódi" szülést megelőző felvétel ezen a napon indult.
Egyik percben szülőkád, vajúdás, másik percben leáll minden, palacsintasütés.

Anna nézi, nézi, majd megszólal:
"Te most leeszed Abigél fejét a palacsintával? Miért nem tudsz vigyázni rá, hogy össze ne koszold?"

..kis gondolkodás után ráébredés..persze, mert azt hiszi, ami lecsúszik a torkomon, és a hasamban landol, az automatikusan a babára esik.

Szülés. Újabb megjegyzés:

"Jó dolog ez a szülés. Mondjuk sikítanak rendesen az anyukák közben. De azért örülsz."

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

ez az utolsó nagyon találó :)

Unknown írta...

Öszinte lányod van...és meglátta a lényeget. Ez a kilenc nappal előbbi burokrepedés most szívenütött, velem közölték a burokrepedésnél, hogy max 6 órát várhatunk utána meg kell indítani... lehet hogy kijött volna császár nélkül ha még várunk türelemmel... hát ezt már nem tudommeg, de azért összeszorul a szívem...
Férjem csak annyit tett hozzá, hogy hihetetlen hogy még akorházban is az idő a legnagyobb ellenfél.

Melinda írta...

Jó hogy ilyen szép élményeket tudsz átadni nekik. Mert ebben a két mondatban benne van a szülés minden szépsége.

Noémi írta...

Én is így látom. Nagy élmény volt, hogy ő is jelen volt a szülésnél, és sokáig emlegette is..azóta nem emlékszik a konkrétumokra, de egy biztos, hogy nem a fájdalmat, szenvedést látta meg, hanem az örömöt-és ennek nagyon örülök!!
Én mindig rettegtem a szüléstől, mert nem volt kézzelfogható és főleg pozitív felfogást alátámasztó információm róla..most is a fülemben cseng egy mondat, amit várandósan kaptam:
"majd megtudod te is, mit jelent az, hogy 'az anyák kínja'"..
Szerencsére nem ezt tudtam meg..

Noémi írta...

Szilda, igen, ez igaz..a kórházban sajnos sok minden miatt van figyelmen kívül hagyva a szülés-születés szentsége.. idő, pénz, rizikó minimálisra csökkentése-ugyanakkor hosszútávon nem számol az átélt traumákkal.Hosszasan lehetne ezeket sorolni..