2008. július 1., kedd

Pisikaki hepihálidéj

Ez az írás kísértetiesen fog hasonlítani a Bakka és Pepe blogján olvasható szösszenetekre. Ma játszótéren voltunk, és a kelleténél paprikásabb hangulatba kerültem "folyó ügyeink" (pisi) miatt- igyekszem tehát Pepemamához hasonlóan humorral feloldani hormoningadozástól amúgy is feszült idegeimet. Írok is egy kis összefoglalót arról, hogy zajlanak a játszótéri és lakáson kívüli programok dióhéjban. (mire leírom, a gonosz pisimanó is elillan a fejemből)

Játszóterek

1. Érkezés a játszótérre biciklivel és/vagy kismotorral, enni-és innivalóval, könyvvel, macival, babával- menetidő 20 perc

2. Játék-időtartama 10 másodperc

3. (Anna)- Pisilni kell!- indulás a WC-re, menetidő 10 perc, mivel Abigélt meg kell győzni arról, hogy elhagyjuk a csúszdákat. Érkezés a WC-re, WC papírral való lebélelése, pisi, kézmosás. Abigél megfékezése, hogy közben megegye a WC- kefét, lenyalja a WC-t, átmásszon a szomszédban pisilő nénihez, aki vicceseket pukizik, illetve kinyissa rám az ajtót, miután Anna pisilése után kipréselek magamból néhány csepp vizeletet, hogy legalább miattam ne kelljen ide jönni. Ivás a kútból, mely mindkét gyereknek magas, ezért fel kell őket emelni hozzá- nem nehéz kitalálni, hogy ezek után csurom vizesek lesznek. Ha nyár van, az üvöltés abbamarad egy idő után, mert megszárad, ha tél, hazafordulunk. (érdemes egy pillanatot vetni most a játszón eltöltött időtartamra). Mindezen művelet össz-időtartama kb.15-20 perc.

4. Visszatérés a játszóra, játék időtartama 5 -20 perc.

5.Anna/Abigél: "Szomjas/éhes vagyok!" Ha éhesek, a dolog viszonylag egyszerű. Uzsit elővesszük a csomagból, leülünk a padra. ha mindketten egyszerre éhesek, ez rettentő élvezetes, de az esetek többségében valaki épp a legmagasabb csúszda tetején lógna, míg a másikkal a padon kellene eszegetnem. Eredmény: kisebb vita, valaki üvölt rövid ideig, majd velünk együtt majszol. Ruhát leesszük, akármit is viszünk. Evés után természetesen inni kell, természetesen a kútból, nem az általunk vitt üvegből. Ha kúthoz megyünk, akkor pisilni is, olvasd újra a 3. pontot, és adj hozzá az időtartamhoz 10-15 percet, amit evéssel töltöttünk, és 5 percet, amit veszekedéssel.

6. Visszatérés a játszóra, játék időtartama 5-20 perc.

7. "Kakilni kell!"- program. Vissza a WC-re, olvasd újra a 3. pontot, adj hozzá az időtartamhoz még 10 percet, mert "nehéz kinyomni"..és mennyivel könnyebb helyzetben vagyok, mint Bakkamama, aki kesztyűbe kényszerült kakáltatni játszóterező kislányát.

8. Vissza a játszótérre, játék időtartama 5 másodperc

9. Abigél bekakilt/ bepisilt annyira, hogy átnedvesedett a ruhája. Eredmény: haza kell menni.

10. Ezek után mi a kedvenc kérdésem?
Anya, miért megyünk haza? Hiszen még nem is játszottunk!!!

(legközelebb folytatom az egyéb szabadidős programokkal)

5 megjegyzés:

malyvacsiga írta...

Szép! Reméljük Pepemama is olvassa majd! :-)

tollpihü írta...

ez nagyon ottvan!

Daniella írta...

Igen, Pepemama is olvassa!
Annyira örülök, hogy nem csak én szenvedek az un. szobatiszta gyerekeim miatt... Vagy nem ezt kellene írnom, hanem azt, hogy megértelek? Egyre inkább azt gondolom, hogy nem lenne gond, ha az egyetemi vizsgáik előtt is pelenkáznom kellene őket...
VAGY???

Melinda írta...

jót derültem, És még szerencséd van mert van Wc. A mi kedvenc parkunkban nincs. Szóval nem megyek bele most a részletekbe, hogy mi történik akkor mikor Csonginak kakilnia kell (szerintem egyébként direk szeret ott kakilni, annyiszor történt meg mostanában- csak nekem ne kellene utánna takarítanom)
De mindezek következményeként én egy olyan anyuka lettem akinél van víz, törlőkendő, pzs, uzsi, labda, homokozójáték és általában a gyerekeket is viszem.

Noémi írta...

:)
Egy kis mosoly, hogy lesz ez másképp: Andi barátnőméknél tizenéves gyerekek vannak. Egy alkalommal Anna náluk volt, és amikor Bálint elment kakilni, csodálkozva megkérdezte Anditól:
"Nahát, egyedül ment el kakilni? És nem is fogod a kezét és segítesz neki nyomni?
VAN MÉG REMÉNY!!!!!!!!!!!!!