2008. július 26., szombat

Kávésfilter vagy Rorschach-pillangó?A kávéfőzőbe tehető filter nagyon jó alap a vizes festéshez. Könnyen átereszti a nedvességet, a bele csepegtetett festék gyorsan szétárad a papíron. Sokféle kreatív dolgot lehet készíteni belőle, mi ezúttal pillangókat csináltunk. Vizes festéket locsoltunk a közepébe, hagytuk, hogy szétterjedjen a festék a papíron, majd összesimítottuk a kis zsebet. Száradás után facsipesszel összefogtuk, így lett belőle pillangó.

Ha "csak" színélményre vágytok, lehet különböző sűrűségű festéket átfolyatni rajta. A színek csodásan keverednek benne, és ha jó a festék, a papír fel is szív belőle valamennyit, így alakzatok is létrejöhetnek akár, de a színek is jól tudnak keveredni.

Nagyon maszatos, legjobb szabadban kutyulni, koszos ruhában.:-)))

3 megjegyzés:

gemelcsi írta...

Nagyon szepek! Jo otletet adtal, meg is csinaljuk a heten.
Mar meg akartam kerdezni toled, hogy mit csinaltok az elkeszult muvekkel? Megorzod oket vagy kiallitjatok? Nekem mindig az a gondom, hogy egy ido utan elarasztanak a mualkotasok. Fokepp igy koltozes idejen.

Noémi írta...

Mi azt szoktuk csinálni, hogy egy darabig megőrizzük a dolgainkat. Aztán amikor már sok van, együtt szelektálunk. Fontos-nem fontos, lényeges-nem lényeges. Jó lelki gyakorlat is, egyben egy látható jelképe annak, hogy meg kell válni attól, ami teher, ami nem annyira értékes, lényeges. Talán egy kicsit a fájdalom is része, de leginkább megkönnyebbülés. Mint a Caminón, amikor eldobálod a dolgaidat. Az viszont fontos szerintem, hogy azokat a műveket, amelyekhez ragaszkodunk, kellő tisztelettel kezeljük. Mi bekeretezzük, vagy mappába fűzzük őket.

Noémi írta...

Az jutott még eszembe, hogy alkotás öröm, főleg a tevékenység öröméért tesszük. Ha befejezzük, sokszor a mű is lényegét veszti.