2008. július 12., szombat

Hogyan vált Abigél egy nap alatt szobatisztává?

Ma elmentünk vásárolni. Egész nap boltról boltra jártunk, és igyekeztünk beszerezni mindenfélét, amit haza szeretnénk vinni..csupa elengedhetetlenül fontos dolgot vettünk, mint például indiános könyveket, álomfogót, rózsaszínű tütüt Annának, egy zacskó bio popcornt, futósapkát, melybe beépített fülhallgató van (komolyan, én sem hittem el, de igaz,a leértékelt áruk közé volt dobva), Malajziából származó rongydarabot, amit egyaránt lehet strandszoknyának, aztalterítőnek vagy függönynek is használni, egy köteg levendulát, mert jó az illata, porcelán babatányérokat,..
Khm..nemrég írtam arról, hogy kedvelem a minimalizmust, nem szeretem halmozni a dolgokat a lakásban..persze vettünk számos értelmes dolgot is, amire VALÓBAN szükségünk van, de beleütköztünk jópár "jó fogás"-ba is, amit aztán nem hagytunk ott..
No, de nem kanyarodok el a témától..
Jó anyukák pelenkázótáskával felszerelkezve indulnak el, ha van a családban legalább egy bugyorba pisilő-kakiló gyermek.. JÓ anyukák. GONDOS anyukák.
Én nem ebbe a csoportba tartozom.
Amint Gábor homlokán felvillant a KIMENŐ- gomb, feltéptem az ajtót és kirohantam az autóhoz. Mert ugye hét végén a lakóparktól és környékétől távolabb eső területekre is eljuthatok..Kit érdekel ilyenkor a pelenkázótáska, nedves kendő, popsikrém, víz, rágcsálnivaló a gyerekeknek? Mert ugye a hét többi napján tapodtat sem teszünk nélkülük, ugyan mindenhonnan, ahová eljutunk, 10 perc alatt haza lehetne érni.
DE MA KIMENŐNAP, és én elfelejtek gondolkodni!
Abigél csak a harmadik boltban kakilt be. Pánikszerűen rámtört az aggodalom, kicsípi a kaka a fenekét, kiutasítanak az átható szag miatt a boltból, pedig még csak most érkeztünk, kipotyog a kaka menet közben a pelenkából, belenyúl a pelenkába és kézzel kiszedi (tett már ilyet!)..Ugyan kakis gyerekkel számos előnyt is lehet élvezni, előre engednek például a sorban, remekül lehet álcázni, ha az embernek esetleg felfúvódott a gyomra, és az amúgy is büdös gyerek a kezében van, nem kell sokáig bájcsevegni az eladókkal, hanem gyorsan és hatékonyan lehet megszabadulni a vásárlás kínjaitól..
No de ennek ellenére megoldás után néztem, de sajnos sem sportboltban, sem könyvesboltban nem árulnak pelenkát (pedig milyen kár), gyorsan vettem viszont egy könyvet a szimbólumokról (5 perc ide vagy oda már nem számít).
Apa ezalatt megpucolta Abigélt valahogy- és pelenka nem lévén, csupasz alsófertállyal folytattuk a vásárlást.
Abigél rendkívül büszke volt magára, és becsületesen hajtogatta, hogy szólni fog, ha pisilnie kell.
ÉS ÍGY IS TETT!!! Két WC-be pisilt, és egyszer sem pisilt sehová, nem pisilt össze semmit!!

Persze, tulajdonképpen tudatosan tettem, hogy otthon felejtettem a táskát. Pedagógiai célzattal. Mert JÓ és GONDOS anyuka vagyok. Megtanítottam a kislányomat WC-be pisilni. Ugye?

6 megjegyzés:

panka írta...

Naná. Hát még jó hogy... :-D Így kell ezt csinálni. :-)

Névtelen írta...

Gratulálok! Elraktározom a memóriámba ezt a megoldást! :)

tollpihü írta...

:DD ezt minden hasonló cipőben járó anyukának olvasnia kellene! remélem eszembe jutsz majd ;)

Unknown írta...

hát ennyit a regnetek csalipraktikáról... a gyerekben bízni kell lehet, a büszkeségére mindig számíthatunk:)

Etus írta...

Kis ugyes Abigel egyem meg... :) Igazi nagylany mar... :)

Noémi írta...

:D Mondom, hogy pedagógiai célzatú volt..khm..(most elpirultam..)