2008. május 2., péntek

Tavasz

Végre kirobbant, végre virágos..
Az alábbi képek erről árulkodnak, mennyire harsogó és illatos tud itt lenni a tavasz.(az alsóbbak a régi gépemmel készültek, jobbak is)
S hogy mi mit teszünk tavasszal?
Sikeresen felállítottuk az évszakasztalt, amiről most sajna nem tudok képet prezentálni, de itt láthatjátok a hóvirág-babát, amely a "főszereplője". Többnyire színes selyem a háttér, mindig évszaknak megfelelő színű- és apró manócskákkal, kövekkel, növényekkel népesítjük be, mindig épp olyan szimbólumot keresünk, mely az adott évszaknak-ünnepnek megfelel.
Gazdagodik a természetkönyvünk, új kérgekkel, virágokkal, magokkal, kézzel festett napocskákkal, hiszen annyira hétágra süt, hogy valahogyan ezt papírra is kell vetnünk..
A kertben építettünk egy kis "tündérházat", vesszőből, tobozból, ahová beköltözött a tavasztündér.
Igyekszem "levegős" foglalkozásokat beiktatni a hétköznapjainkba, ez nemcsak a friss levegőn való tartózkodást jelenti, de minden mást is, amely a levegő elemmel kapcsolatos: sárkányeregetés, buborékfújás, szélcsengő-készítés, szélforgó-figyelés, festés fújással, ésatöbbi. Valahogyan így egy lüktető egészben van minden, gyerekekben is, bennem is. És nem utolsó sorban: jól érezzük magunkat!
(képeket igyekszem készíteni, illetve feltenni mihamarabb)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

képeket még ;)! szeretnék néha Nálatok kislány lenni :)
kilinkelnélek magamhoz blogbarátném, ha nem gond..
tollpihe

Noémi írta...

:) Köszönöm, nagyon jól esik! Mellesleg épp a napokban gondoltam erre vica-versa :)