2008. május 21., szerda

Játékok özönében


A hét végén elkezdtünk szelektálni- mit vigyünk haza és mit ne..rengeteg felesleges dolog felhalmozódott, és szívem szerint nagy részétől mindenféle lelki trauma nélkül megválnék. Nagy részüket úgy tűnik, sikerül elajándékozni.
A legnagyobb bajom a játékokkal van..nem szeretem, ha "sok" játék halmozódik fel, mert egyrészt semmi szükség rá, másrészt a legjobban mai napig a botokkal, kövekkel, vízzel játszunk..de azért lett, sok..Sokat kaptunk, sokat vettünk. Itt nagy hagyománya van a garage sale-nek, ami egy remek ötlet, a kidobásra ítélt cuccaikat értékesítik így emberek, fillérekért..mindenki jól jár, vettünk itt már fakirakót 25 centért például..sajna sok olyan cuccunk is van, amivel "nem értek egyet"- műanyag prüntyögő játék, műanyagfejű baba, plüssdögök-ezeket mind kaptuk és mind kedves emlék emiatt, de jórészüket az első örömroham után "elpakoltam"..Tudom, hogy sokan felszisszennek erre, de nem akarom ilyen játékokkal bombázni a lányokat, ha lehet..
Annának 3.szülinapjára varrtam egy babát, igaz, hogy kissé csálé lett, meg azóta ki is szakadt, koszos, miegyéb,..de..ezerféleképp használja, imádja, mert ilyen "csak neki" van az egész világon!
Szóval, bevontam a lányokat a szelektálásba..és megdöbbentő, elővettem az eltett prüntyögőket, nagyszemű kócbabákat, és világfájdalom és minden különösebb kötődés nélkül dobták bele a zsákba..alig maradt vackunk..jó érzés volt, mert stresszeltem tőle egy kicsit, mi lesz, ha meglátják őket..fog-e fájni, tudnak-e különbséget tenni értékes és értéktelen között?
Leszedtük az óvodában készült alkotásokat is a falról, hiszen vége az óvodának..láttuk az egész évet, együtt a falon, de most búcsút mondtunk..kiszedtük a "fontos" rajzokat, a többit együtt dobtuk ki, előtte azért lefényképeztük..maradjanak meg valahol a gépen..
A válogatás után olyan "más" hangulatunk lett, csupasz a fal, kevesebb a játék, mégis jobban tudnak játszani! Viszont ígéretet tettem: hazautazás előtt varrni fogok nekik két "barát-babát", akik velünk utaznak haza és velünk maradnak mindvégig..huhh..csak a varrógépet kellene megcsináltatni hozzá..

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Biztos van, aki felszisszen, de mindegy. Én is így csinálom :)
(Mályvacsigától találtam ide hozzád és nagyon tetszik amiket írsz - a két gyönyörű kislányról nem is beszélve)

Noémi írta...

Igen, ez néha nehéz..mert az ember lánya igyekszik tiszteletben tartani mások "más" nézőpontját is, nem beleszólni, nem értékelni, elfogadni, szeretni..aztán jön egy Barbie-baba, és..hm..egy adott pillanatban azért "elpakolni":o)
Örülök, hogy tetszik a blog! :o))

malyvacsiga írta...

Ráadásul nekem anno titokbankellett ezeket a műveleteket csinálni, mert Alex különösen anyaghoz-ragaszkodó típus, a mai napig is. Neki egy elhasznált vonatjegy is érték...

Ha barát-baba varrásban szükséged van tippekre (bár a kép alapján nem hiszem), csak szólj!

És, öhöm, akkor jöhetnek babaruhák, köszönöm... Szeretettel fogadjuk őket.

Noémi írta...

Szeretettel adjuk :)

A pakolás közben folyton azon agyaltam, hogy közben lelkifurdalásom is van valahol..a nagyi ezrekbe kerülő műmosolyú babája..jajjajj..bántok? nem bántok?
Aztán ha tovább adom például..hogyan adjak tovább olyan játékot, amit nem adnék a gyerek kezébe?????? Szeretettel, másnak? Vagy dobjam ki? Azt sem tudom..egyelőre felteszem a freecycle rendszerre őket..szerencsére azért ANNYI nincs..

Baba? hm..azért lehet, hogy elkél a segítség..merthogy jó a beállítás, szegénynek amolyan kificamodott lába lett:o))
De a hajára büszke vagyok:)
Sajnos másfél év alatt azért megkopaszodott kissé..friss képet nem teszek fel róla:o))))

malyvacsiga írta...

Hehe, ugyanezért nem tudtam soha továbbadni a nem kívánt játékokat... Mert most kivel is akarnék kiszúrni?!

Ha csavarodik a lába, az valószínúleg attól, ahogy tömted. Majd szólj, ha ott jársz, több módszer van, amit használhatsz. Ez tényleg nem a legegyszerűbb. Abigélem egyéves szülinapjára készítőtől vettem egy babát, amire ma ha ránézek.... hááát, az egész alsóteste elfordult 90 fokkal. De akkor én még nem mertem belevágni (és Abigél így is szerette).

Andi írta...

Noémi varrógép itt van, én most nem fogom használni, költözés + hazaút. Szóval ez nem lehet kifogás.

Noémi írta...

:) akkor újra elkérem..a bemutatott mintadarab is a Tieddel készült:o))

Névtelen írta...

én általában a védőnőnek szállítom el a játékokat, ő legjobb belátása szerint osztja szét őket a faluban