2008. május 7., szerda

Szivárvány


Gondoltam, jelentkezem, mielőtt mindenki azt hiszi, hogy a tegnapi nap után kiugrottam az ablakon :D
Nem ugrottam..Nagyon jól esett a biztatás, ma nagyszerű napunk volt az eső ellenére, a lányok szabadok, kedvesek...újra beindult a kreatív-gyár (mert tegnap ugye nem igazán pörgött a gépezet:)), egész délelőtt tavaszi fákat ragasztottunk Abigéllel, rengeteg képet készítettem, de sajna, amíg a családfő Magyarországon tartózkodik, nem tudom őket lementeni a gépre, így közzétenni sem. :( (kivételesen nem azért, mert analfabéta vagyok hozzá, hanem azért, mert a laptopján van a program) Viszont, 2 hét múlva egész kreatív arzenállal tudok majd Nektek kedveskedni :)! (addig is, igyekszem régebbi képekből válogatni)
Festettünk esőt és szivárványt is, tekintettel a mai napra, de hogy ne legyetek kép-telenek, elküldök nektek néhány szivárványmanócskát, amelyeket még tavaly varrtam az éjszaka leple alatt, hátha kedvet kaptok hozzá, és elkészítitek őket Ti is!
Este kaptam egy "vérátömlesztést" is Anditól, vigyázott a lányokra, amíg angolórám volt, ez is jól ment, huhh..jól vagyunk! :o)

Legvégül egy idézet- régóta szeretem :)

"Mindenfajta nevelés önnevelés, és mi mint tanítók, nevelők csak a saját magát nevelő gyermek környezetét alkotjuk. A legkedvezőbb környezetet kell teremtenünk, hogy a gyermek úgy nevelje általunk önmagát, ahogy belső sorsát követve nevelődnie kell."
(Rudolf Steiner)

4 megjegyzés:

tollpihü írta...

ezek manók! már előre sajnálom Lucát, amiért én olyan kétbalkezes vagyok.. naggyon szépek! meddig leszel még párnélküli?

Noémi írta...

Nagyon egyszerű elkészíteni őket, csak türelem kérdése az egész! ha érdekel benneteket, szívesen leírom, hogyan készülnek!
hm...elvileg 2 hétre ment Gábor, de lehet még +1-2 hetet dolgozni kell..talán jövő hét végében reménykedhetem..talán..:(

tollpihü írta...

szívesen veszem, hátha.. nekidurálom magam ;)

Noémi írta...

Szükséged lesz színes filcekre, gyapjúra, színes hímzőfonalakra, csörgőre, egy lyukas fagolyóra, akrilfestékre, hajlítható pipaszurkáló pálcikára, ecsetre.
A fagolyókra az akril és vékony ecset segítségével szemet, szájat festek. a A filcből kivágok egy nagy kört (nekem a varródobozom teteje volt a mintám-most mértem meg, 17 cm), és két kis háromszöget (ezt a golyó nagyságához mértem, hogy kb. mekkora sapka mutatna jól a manók fején). Duplán átszúrtam a manók fején a pálcikát, és fölül visszahajtottam. A kör alakú filcbők kis batyuformát készítesz (ismered, olyan, mint az összehúzható pénzesbatyu), aztán megtömöd jól gyapjúval, a közepébe belenyomod a pipaszurkálóra rögzített manófejet, és jól összekötöd, majd párszor át is öltögeted a nyakánál. A sapit megvarrod, kitömöd gyapjúval, a tetejére kis csengettyűt varrsz. Ráhúzod a sipkát a manócska fejére, és kétoldalt rögzíted a teséhez..
Ennyi! Lehet, hogy van ennél spécibb "recept" is, én hasonló manót boltban/könyvben láttam, és megpróbáltam házilag elkészíteni. És egyáltalán nem egy ördöngősség!!!
Jó foglalatosságot kívánok hozzá!!!