2008. szeptember 5., péntek

Most mar publikus..

..hogy felvettek Annat a Waldorf 0vodaba!!!
Es kellemes zuhanykent ert a hir, hogy nekem is allast ajanlottak az ovodaban. Regi almom volt Waldorfban tevekenykedni..es nagy orommel toltott el a felkeres..Kozben egy masik Waldorf-csatornan keresztul is jott egy Napkoziotthon letrehozasara valo felkeres..
Am Abigelt nagyon kicsinek erzem meg, es a sok valtas, valtozas miatt most ugy erzem, meg vedo-ovo kozegre van szuksege. Mellettem. Napirend- felborulas nelkul, nyugodt anyuka mellett, aki teljes szivvel mellette tud lenni.
Persze nehez ez a teljes sziv, mert kozben annyira vegeznek valamilyen szellemi tevekenyseget, tulteng bennem a tettero, buzog a vagy, megosztani, adni, tenni, kimozdulni, dolgozni.
Am foallasu anyanak lenni sem jar kevesebb szellemi befektetessel, csak persze az eletritmus joval lassabb utemu, es nem olyan latvanyos a szellemi erofeszites.
Regi jol bevalt bolcsesseg azonban, ha a nok boldogok, a gyerekek, a csalad is elegedett, es ezaltal a tarsadalom is szilard alapokon nyugszik.
Szoval marad az itthoni harmoniateremtes egy kis szellemi kihivassal (hogy anyuka is toltse faradt elemeit): jovo hettol nehany tanitvany erkezeset varjuk. Erdekes szellemi kihivas lesz, lesz koztuk diszlexias tanulo es angol hazi feladatot ellenorizteto nebulo is.
Ugy erzem, igy sikerul megtartanom az egyensulyt, en is adok-kapok, de Abigeltol sem veszek el ebben a serulkeny idoszakban.
Az utobbi evekben viszont rajottem arra, mennyire fontos, hogy felismerjuk a sajat szuksegleteinket es igenyeinket is, mert elobb- utobb a faradtsag es a folytonos monotonia felorol..nem kell martir anyukakent mindenrol lemondani, csak amit tiszta szivvel adni tudunk. Az elemtoltes pedig majdnem letkerdes, nem csak nekunk, hanem a gyerkocnek is- nem igazan szeretnek ugyanis kiabalosnak latni bennunket..

..es Internet, orszag-vilag szeme rajtam..
Nagy levegot vettem, es vezetni fogok!!!!
Ha valakinek van otlete arra nezve, hogyan lehet lekuzdeni a vezetestol valo ertelmetlen felelmet, hogyan lehet tobb szalon figyelni vezetes kozben, mikozben az ember az aztek mitologian tori a fejet, hogyan lehet orszaguton vezetve Dosztojevszkijt olvasni, vagy koncentralas kozben ket veszekedo-sikito gyereket jobb belatasra birni, jelentkezzen!

9 megjegyzés:

Melinda írta...

Jaj de jó, hogy felvették!
Sajnos nálunk nincsenek ilyen jó hírek. Ugyan Csongi még waldorf oviba jár (az talán nem fog összeomlani) de az iskola sajnos nagyon más irányt vett így Iringó államiban kezte az évet. Az én szívem-lelkem pedig meghasadt.....

Én is átéltem ugyanezt a választást mikor 2005-ben jöttünk haza. Az álmaim állása várt volna a Francia Intézetben. De Csongi még csak 1 1/2 éves volt. Visszautasítottam. nehéz volt. Azóta is "csak" főállású anya vagyok. Na de eljön még az én időm is. De most (és akkor)a gyerekeimnek rám van szükségük.
Vezetéssel kapcs. félelmeken egy jó kineziológus tud segíteni

Noémi írta...

Tudna ajanlani nekem valaki jo kineziologust???

Ne bankodj az allami ovodan, szerintem sok mulik azon, hogyan allunk mi hozza, hogy nem az elkepzeleinknek megfelelo kozegben sikerul a gyerekeink neveltetese..es ez meg csak a kezdet..:)
Tanulni, szeretni, tapasztalni, kozossegi elmenyt szerezni ott is fog. Es ha egyelore nincs mas megoldas, orulj ezeknek az elmenyeknek!

malyvacsiga írta...

Az azték mitológiában és a veszekedő-sikító gyerekekben a vezetési tapasztalat segít majd. A Dosztojevszkijt az országúton hanyagolnám. Max. térképet érdemes tanulmányozni vezetés közben, pl. piros lámpánál...

Viccet félretéve: tessék kicsiben kezdeni. Először kisebb utakon járni bevásárolni, majd elmenni a szomszéd városba, bemerészkedni Bp. szélső kerületeibe, stb. Persze a kinez MELLETT... És pl. sokáig rettegtem a belvárostól. Ma már csak azért nem megyek kocsival oda is, mert nem lehet parkolni, de a félelmem az útlezárásokkal sem nő, max. a frusztrációm, hogy mikor érünk oda.

(APropó, mi Óbudára járunk, de vannak Fóton kedves ismerősök, barátok.)

Etus írta...

Gratulalok Annanak az ovihoz, biztos hogy imadni fogja!! :)

Vezeteshez nemtok mit mondani, en pocsek vezeto vagyok, mar az is idegesit, ha valaki mogottem jon... mert minek jon mogottem?????????? :)))

Melinda írta...

Sajnos ez már nem óvoda, hanem 4. osztály. És én nagyon látom a különbséget. Iringó két évet waldorfba járt majd tavaly Fro-ban most meg ide került. És még így is sokkal nyitottabb, kifejezőbb mint a kortársai akik elsőtől államiba jártak. ((((
Úgyhogy majd kérem az infókat a különböző waldorfokról, mert még a költözés is szóba jöhet. Felmerült Fót vagy Gödöllő is.
Kineziológus nálunk házon belül van. De ha komolyan érdekel utánnakérdezek.

nagyorsolya írta...

Az ovinak örülök, biztos jó lesz! És hogy hogy fog menni így a vezetés? Hát simán!!! :)

Noémi írta...

:)
Azt hiszem, kenytelen vagyok a praktikus oldalt is fejlesztgetni, mert kulonben elszallnek..szoval az utak reme leszek elobb-utobb..

Renata Kalman írta...

szia!
Vezetés: ahogy a többiek mondják: rövid távokon kezdjed.
Nekem a parkolás a rémálmom...
Meg ha más útvonalon vagyok kénytelen menni, akkor nehezen rakom össze az útvonalat.
Bár vidéki városokban vezettem eddig csak, Pesten még sosem.

Olvasgatlak néha, ez a bejegyzésed a saját igényekről is nagyon tetszett...

Noémi írta...

Köszi Renáta! Azt hiszem, zökkenőmentes sosem leszek, de azért megpróbálom..