2008. augusztus 27., szerda

Itt vagyok, ragyogok

Reg nem irtam, ennek sok, sok oka van..amolyan atszervezodos-letelepedos-eletujrakezdos periodus zajlik nalunk.
Meg nem vagyunk a vegen.
Igazabol csak most kezdodik minden.
A lakast kifestettuk, indian motivumokat pingaltam a falra, es a borondokbol elokerult aztek szobrocskak is a helyukre kerultek. Joseph indian torzsfonok kepe a hutoszekrenyrol kandikalva adja az energiat- az arca honapokon keresztul tartotta bennem a lelket. Kortalan es gyonyoru, sokat megelt arc, a szeme attetszoen nem evilagi nyugalmat araszt. Beke a beketlen vilagban.
Felsoportem a glettport, kitakaritottam a lakast.
Helyukre kerultek regi dolgok es a kukaban vegeztek azok, amelyek csak hatraltattak bennunket.
A lakas harom heten keresztul nyuzsgott az elementarok ronto hadatol, nagyon elesen megtapasztaltam most a boromon, mit jelent ez. Scmidt-Brabant konyveben olvastam eloszor roluk, azaz hogyan befolyasoljak az elementarlenyek a lakas atmoszferajat..dobbenetes..de naprol napra huzodik vissza a feszultseg, ahogyan takaritok es rendezgetek.
Rendezgetes..fejben, lelekben egyarant zajlik- ez alapveto kihatassal van a lakas allapotara is. Ahol harmonia van, ott rend is, ahol kerdesek, ott rendetlenseg. A nappali araszt egyelore kellemes atmoszferat- ami az alapveto eletter, de van mit dolgozni a gyerekeknel es a haloban is..sebaj, az alap egyelore stabil, azt hiszem.
A lanyok hihetetlen deruvel es energiaval dolgozzak bele magukat az uj helyzetbe...es persze hisztivel, ha anyu ideges. Szazszor is kevesnek bizonyul magam szamara elmondani, hogy az alapveto stabilitas es erzelmi egyensuly tolem fugg. A csaladteremtotol. Ha bennem kerek a vilag, bennuk is. A lakasban, a foztomben, a jatekban, a haloszobaban, baratok kozott, a kertben, az eletunkben.
A magyar nyelvkornyezet szinte varazslatot muvelt..Az en ket visszahuzodo, tuskes kiralykisasszonyom egy csapasra cserfes kofava valtozott, es boldog- boldogtalant megszolitanak az utcan..csigakat gyujtenek a bolti eladonak, beleulnek a konyvtaros neni olebe..csak amulok..
Hiba lett volna nem latni, nem megtapasztalni egy csodalatos kinyilast. Ugyanakkor a ketlakisag mar ott eg bennunk orokke, es bennuk is fog.
Azt hiszem, az egyeduli erenyem a kelekotyasagom mellett, hogy mindig kepes vagyok a pillanat varazsa elott leborulni. Nem tudom, meddig tart ez az allapot, de koszonom. A bizonytalanban a biztosat, az ingovanyban a gyokeret.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Érdekes amit írsz, ezekről az elementárlényekről. De pontosan mik is ezek?

"Akol harmónia van, ott rend is, ahol kérédések ott rendetlenség!" - hogy ez is mennyire igaz!!!

Különben nagyon tetszik a blogod, örülök, hogy Rád találtam.
Mónika

panka írta...

De jó újra hallani rólatok! És örülök, hogy főleg jó dolgokat mesélsz. Nem egy könnyű, de mindenképpen szép időszak ez, amit most átéltek. Sok erőt hozzá, aztán várjuk majd az itteni gyökéreresztésetek további alakulását.

nagyorsolya írta...

Szép és jó! És igen, azért olvasunk (legalábbis én), mert "képes vagy a pillanat varázsa előtt leborulni". Jó lenne, ha ezt tudná mindenki.

Noémi írta...

Koszonom Monika,
szivesen irok egy hosszabb bejegyzesben roluk, mert amugy is terveztem mar..csak meg nem tudom, melyik vegerol is fogjam meg a ceruzat..De most kaptam Toled feladatot, igy hajra! Nekilodulok..nem igerem, hogy azonnal, de hamarosan hallatok roluk!

Noémi írta...

:) Koszonom Orsolya! Mar nem is emlekeztem ra, milyen melengeto erzes visszajarni a sajat blogteremre, es olvasni a reakcioitokat es erot meriteni beloluk. Azt hiszem a pillanat varazsa leginkabb abban is rejlik, mennyit kepes az emberfia megosztani ebbol massal, masokkal. Fukarmod magunknak tartogatva megette a fene.

oximoron írta...

rad bukkantam es a kedvencek koze tettelek.. utolagos engedelmeddel :) "Azt hiszem a pillanat varazsa leginkabb abban is rejlik, mennyit kepes az emberfia megosztani ebbol massal, masokkal. Fukarmod magunknak tartogatva megette a fene." - ez gondolatod fogott meg. nagyon.

Névtelen írta...

jaj, alig várom!!
Mónika

tollpihü írta...

jó hallani felőletek! klassz lehet a csajokat cserfesksasszonynak látni! hogy álltok? vagy inkább ne kérdezzem?

Noémi írta...

:) koszonom nektek!!!!!!!!!!!