2008. augusztus 3., vasárnap

A pakolas es utazas gyerek- es felnottszemmel

Igyekszem realisan bemutatni a koltozkodes es az utazas koruli hercehurcat. Rajottem, hogy ez tobbfele nezopontbol vizsgalhato. A beszamolo ezert kisse skizoid hangvetelu lesz, de talan igy kozeliti meg leginkabb a valosagot.
Az egyszeruseg kedveert a szuloi benyomasok kicsi, a gyermekiek pedig nagybetusek lesznek, bar azert kilogikazhato a dolog..

1. turnus- koltozes

Egy maratoni otnapos pakolas tortenete, nehany bejegyzest mar kapott korabban..hol is kezdjem..vagy hol is folytassam..3 es fel ev dobozokba rendezese es lezarasa zajlott, folyamatos bucsuzkodassal egybekotve. Gabor dolgozott is neha-neha, a lanyok a bepakolt dolgokat igyekeztek folyton kipakolni, a kidobandokat megmenteni, a vendegeket elriasztani. Ehhez tarsult 40 fok, es az a teny, hogy a holmink jelentos reszerol le kellett mondanunk az elso szelektalas utan..aztan a masodik, harmadik szelektalas utan..majd meg a legfontosabbakbol is el kellett ajandekoznunk. Mara mar az abszolut minimalizmus hive vagyok, elszant ellensegeim a kosarak, csecsebecsek es disztargyak. A tobb, mint 2 ezer konyv is elgondolkodtatott, egyreszt azert, mert probaltam beloni, hogy a hatralevo eletemre is boven lenne olvasmanyom, masreszt az itthon maradt tobbszazra gondolvan rajottem, hogy a lakasunk berendezesenek nagy reszet kepezik. Es nincs helyunk, de meg konyvespolcaink sem. Jo otlet a konyvtar.

APA ES ANYA NAPOKIG MEGKOZELITHETETLENEK VOLTAK. UGYAN NAPJABAN TOBBSZOR ELMONDTAK, HOGY ELKOLTOZUNK MAGYARORSZAGRA, DE NEKUNK FOGALMUNK SINCS, MIERT, MIERT EPP ODA ES MIERT JAR EZ AZ EGESZ EKKORA FELFORDULASSAL. SZETSZEDTEK AZ AGYUNKAT, SZETSZERELTEK A JATEKAINKAT. DOBOZOKBA TETTEK A KEDVENC KONYHAFELSZERELESEINKET, LEZARTAK, HOGY NEHEZEBB LEGYEN FELTEPNI A CSOMAGOLAST. UGYAN GONDOSAN ELREJTETTEK AZ AJANDEKBA KAPOTT MUANYAGFEJU BABAKAT, AZOK MEGIS ELOKERULTEK A PAKOLAS SORAN, ES UJRA VEGIG KELLETT HALLGATNI AZ OSTOBASAGAIKAT, HOGY EZEK A BABAK MIERT ALKALMATLANOK A KREATIV JATEKRA, ES MIERT LIKVIDALJAK OKET. NEM ERTJUK, HA EZ AZ EGESZ BABAKERDES ILYEN SZORNYU, EGYALTALAN MIERT ELNEK OLYAN EMBEREK A FOLDON, AKIK ILYEN BABAT GYARTANAK, VESZNEK ES A GYEREKEIK KEZEBE ADJAK OKET. SOK SZEP DOBOZ GYULT OSSZE A NAPPALIBAN, AMELYEKBOL NAGYON ELVEZETES VOLT KIPAKOLNI. NEM ERTJUK, ANYA MIERT LETT MINDIG IDEGES TOLE, MINT AHOGYAN AZT SEM, HOGY MIERT NEM ORULT, AMIKOR A GONDOSAN SZETVALOGATOTT HOLMIKAT OSSZEKEVERTUK A SZEMETTEL, VAGY AZ ELAJANDEKOZANDO CUCCOKKAL. SZERINTUNK REMEK MOKA VOLT, O PEDIG EGYFOLYTABAN AZT SZISZEGTE, HOGY HAGYJUK BEKEN A DOBOZOKAT. EGYEBKENT NEM FOZOTT RENDESEN, ES JATSZOTERRE SEM VITT. JOTT VISZONT EGY RAKAS ANGOLUL BESZELO EMBER, AKIK OLELGETTEK BENNUNKET, MI PEDIG EGYALTALAN NEM VOLTUNK KIVANCSIAK RAJUK. NEM BESZELVE ARROL, HOGY AZ AMUGY IS ELFOGLALT ANYUKANKAT RABOLTAK EL TOLUNK FOLYTON, AKI AHELYETT, HOGY MESET OLVASOTT VOLNA NEKUNK, VELUK EGYUTT PITYERGETT. MAJD JOTTEK A KOLTOZTETOK, AKIK EGY NAP ALATT SZETSZEDTEK AZ EGESZ LAKAST ES A JATEKAINK ES RUHAINK NAGY RESZET ELVITTEK. ANYA VALAMI OCEANT EMLEGET, MEG LEGI SZALLITAST, EBBOL EGY KUKKOT NEM ERTUNK, EGYSZERUEN SZERETNENK VEGRE A BABAHAZUNKKAL JATSZANI ES A KONYVEINKET LAPOZGATNI. RAADASUL AZ EGESZ LAKAST TELEPAKOLTAK DOBOZOKKAL, AMELYEKBEN FOLYTON ELESUNK. ANYA EGYEBKENT KISSE LABILIS, EGYIK PILLANATBAN AZ A BAJA, HOGY HAZAMEGYUNK, A MASIKBAN ORUL NEKI. NEM ERTJUK, MIERT NINCS MAGYAORSZAGON KOLIBRI ES MIERT BOGTE EL MAGAT ANYA, AMIKOR ERROL BESZELGETTUNK. AZT SEM, HOGY MIERT JO AZ, HOGY OTT TURO RUDIT LEHET KAPNI ES MAJALISRA MENNI, MIKOR AZT SEM TUDJUK, MI AZ. ALLITOLAG OTT AZ UTCAN ES A BOLTOKBAN IS MAGYARUL BESZELNEK, ANYA LEGALABBIS EZT MONDTA NEKUNK, AMI AZERT MEGLEPO, ES EGYALTALAN NEM HISSZUK EL, HOGY EZ IGY VAN. AZ PEDIG, HOGY A GYEREKEK IS MAGYAROK, TELJESEN IRREALISNAK TUNIK EGYELORE.
AZT SEM NAGYON, MIT JELENT, HOGY UTOLSO ESTE..NEM JOVUNK IDE VISSZA TOBBE???

folyt. kov.

Nincsenek megjegyzések: