2008. augusztus 4., hétfő

Retesteszta

Nem akarom hosszura nyujtani az utazas koruli elmenyeket, de azert leirom (onzo modon azert is, hogy ne kelljen annyiszor elmeselni:o)).
Szoval, hogyan is vagtunk neki a hazautnak?

Csutortok reggel, fel 6. Nem ebredtunk fel az oracsorgesre, ami nem csoda, mert 5 napja pakoltunk, es hajnalban fekudtunk le. Fel 7-kor ugrottam ki az agybol remulten, hogy 2 ora mulva indulnunk kell a repterre, meg var par kezipoggyasz bepakolasra, zuhanyzas, gyerekek ellatasa, miegyebek.
Csak az egyszeruseg kedveert. 8 boronddel, 2 gyerekulessel, 8 kezipoggyasszal, egy dupla babakocsival es 2 laptoppal utaztunk. (nem, egyik sem a mienk..Gyula baratunk, ugye szeretsz, amiert irantad erzett szeretetunktol vezerelve vegigszivtuk a bazinehez taskaddal az utat, akarommondani elhoztuk Neked a laptopot?) A taskak es borondok a sulyhataron mozognak, a gyerekek pedig a tureshatar kuszoben. En kezdem megkozeliteni az idegbeteg hulyeliba kategoriat, bar ezt igyekszem titkolni es kulonfele bolcsessegek hagyjak el a szamat. "Csak egboltot valt, de lelket nem, aki athajozik a tengeren."...kozben arrol almodozom, hogyan tanulhatnek meg egy kicsit az indianokrol, es mi is var majd idehaza, es hol is a helyunk..de ne kanyarodjunk el a tematol, mert kozben folyamatosan gyomoszoljuk, azaz tapossuk bele a cuccainkat a borondokbe, majd latvan a remenytelen helyzetet ujabb szelektalast tartunk, elhelyezven a teraszra egy ujabb adag elajandekozando holmit..utolso percekben villamgyors zuhanyzas utan irany a repter, elotte a szemetet kidobjuk. Hopp, a kulcsokat is le kell adni..Hopp! Hol a kulcs? Gabor kidobta a kukaba..Visszatolat, kulcsot kiszed, lead.
Gaz, repter.
Le kell adni a kocsit. Strategiank: en kiszallok a borondokkel es kezipoggyaszokkal, ujra emlitem, 8 borond, 2 gyerekules, 8 kezipoggyasz, 2 laptop, 1 babakocsi es becsekkolok, mig Gabor a lanyokkal leadja az autot. A bejaratnal segitseget kerek, ami lassan jon is..jon is..jon is..egy enyhen szolva gondolkodaskeptelen emberke szemelyeben, akinek elmagyarazom (nem erti), hogy szerintem ennyi csomaghoz gurulos kocsi kellene..nehany perc mulva derengeni latszik a dolog, elmegy erte. Nem tudja felemelni a borondoket a gurulos kocsira . Majd en. Eltelik kabe 15 perc. Szerencsetlenkedesunket latvan odalep hozzank egy repteri okostojas es vegre hatekonykodni kezd. Vegul osszesen 4 ember (magamat is beleertve) tolja 4 kocsin a poggyaszokat, ujra emlitem, 8 borond, 2 gyerekules, 8 kezipoggyasz, 2 laptop, 1 babakocsi (igen, szeretlek, Gyula!).
Elkezdek becsekkolni. Leszurnak, hogy keson jottunk, alig van idonk. Kiderul, hogy elnyomtattak a nevemet a repjegyen. Megerkezik Gabor. Telefonok. Vegul nagy kegyesen kijavitjak. Lemerik a borondoket. Leszurnak meg egyszer, mert keson jottunk. A gyerekek kozben folyamatosan skandaljak az alabbi notat: "Perecet kerunk, perecet kerunk, perecet kerunk, mikor veszel vegre perecet, perecet, perecet, mikor veszel vegre perecet...". Abigel tobbszor igyekszik bemaszni a futoszalagra, amely a becsekkolt borondoket viszi a tatongo bizonytalanba. Neha kisertes fog el, hogy engedjem bemaszni.
Becsekkoltunk, rohanas a New Yorkba indulo gephez. Igen, 8 kezipoggyasszal, 2 laptoppal, 2 gyerekkel es egy babakocsival. (szeretunk, Gyula!)
A biztonsagi vizsgalat elott hatalmas sor..es a mi repulogepunkre mar elkezdtek a beszallast. Megkerdezem a fogalmamsincskicsodat, hogy 2 gyerekkel nem engednenek-e elore, ilyen szorult helyzetben..Kerdezzem meg az embereket- mondja. Egyenkent odamegyek hablatyolni a sorban allokhoz. Az elsok kozott allo kedves holgy kitartoan razza a fejet, hogy o bizony nem enged elore, ha gyerekkel vagyunk, ha nem, ha lekessuk a gepet, ha nem. A tobbiek viszont zold utat szavaznak. Halas koszonet erte.
Biztonsagi vizsgalat, cipoket levesz, poggyaszokat feltesz, babakocsit osszezar, fenykepezogepeket kibont, ovet, kulcsot, mobilt, laptopokat kicsomagol (szeretunk, Gyula!) futoszalagra feltesz, erzekelokapunk atmegy, majd babakocsit kinyit, cipot, ovet felvesz, mobilt, fenykepezogepet, laptopot visszacsomagol (szeretunk, Gyula!), es rohan a repulogephez.
Ja, a New Yorkba tarto gepet lekestuk.
Pillanatnyi panik, hogy hogyan erjuk el a nemzetkozi jaratot. Vegul Cincinnatin at megiscsak eljutunk New Yorkba. Innentol felgyorsulnak az esemenyek. Repules. Cincinnati. Atszallas a New Yorkba tarto gepre. Repules. Repules. New York. Atszallas a Budapestre tarto gepre. Repules. Repules. Repules. Meg mindig repules. Repules. (a gyengebb idegzetueket ezennel megkimelem a repulout ecsetelesetol) Leszallas. Megerkezes. Csomagfelvetel. (gyengebbek kedveert 8 borond, 2 gyerekules) 2 eltunt. Reklamalas. Majd hozzak. Kilepunk az uvegajton. Csalad var. Mindenki boldog.
Hazajottunk!!!

9 megjegyzés:

Andi írta...

Noémi, kicsit mindent túlbonyolíttok. Nem is gondoltam, hogy abban a lakásban ennyi cucc van.
Mi visszafelé, először rossz helyre mentünk, de ez csak akkor tűnt fel amikor végigcsináltuk a biztonságit, utólag főpróbának neveztük.
Övet viszont már nem hordok repülőúton.
Minden jót otthon.

Noémi írta...

Az hagyjan, hogy Te nem gondoltad..MI SEM GONDOLTUK!!!!!!!!! Tracyek 7-szer fordultak az elajandekozott cuccokkal (ket esetben a Van is tele volt..), Attila egy kocsi cuccot vitt el, en millionyi szemetet, ezen kivul Randy is eljott az iroasztalert, es akkor meg nem emlitettem az indiaiakat, akiknek szekeket es asztalokat adtunk..tehat nem tulzas azt allitani, hogy SOK cuccunk volt :o))
Most folytatjuk a szelektalast itthon. Holnaptol festunk.

Névtelen írta...

Izgalmas volt végigolvasni, hát még átélni, bár inkább talán idegbaj határán lehettetek... :)

Remélem, minden jól alakul nektek otthon!!!

Noémi írta...

:o)) En is..es abban is, hogy ti is jol vagytok..es hogy mielobb talalkozunk.

Egyebkent az idegbaj kifejezes tokeletesen lefedi a lelkiallapotot, amit ateltunk.

nagyorsolya írta...

Én örülök, hogy csak olvastam, így szórakoztató! :) Amúgy Isten hozott Titeket itthon!

Noémi írta...

koszonjuk!!!

Melinda írta...

Teljesen együttérzek veled. Nálunk a repülőút annyiban volt softosabb, hogy anya+ 3 gyerek+ babahordozó+ 4 kézipoggyász, apa pedig kocsival 1800 km vezetés Németország péntek du-i megadugóban.
Hidd el néhány hét távlatából már csak anekdta lesz az egész (gondolom)........

tollpihü írta...

ááááá, olvasva is durva! azért légyszi a repülőutat is!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)

Olivér írta...

Orulok hogy itthon vagytok, remelem minel hamarabb irsz majd beszamolot is, hogy erzitek magatokat... :) Remelm a korulmenyekhez kepest joooooooool! :)