2008. április 29., kedd

Vega túrós csusza

Na, ez már megint mi?

Elárulom. Mindkét gyerekemnek ekcémás a bőre, ezért orvosi tanácsra igyekszünk kiiktatni az étrendjükből mindenféle tejterméket. Azóta, amióta belemélyedtem a makrobiotika tanulmányozásába, persze, tudom, hogy nekünk is üdvös lenne teljes értékű ételeket ennünk, nem állati fehérjéket..de..bevallom, nehezen megy. A húst nem kifejezetten szeretem, ezért erről nem kellett "lemondanom", amolyan halevő vega voltam ideológiák nélkül is..de a tejtermékek..azokat szeretem..
Nos, ugye, egy idő óta azokat is igyekszem több-kevesebb sikerrel kiszorítani a családi háztartásból.
Ma találtam egy hamis túrós csusza receptet, és első látásra-olvasásra az jutott eszembe, hogy brrrrrrrrrr..Szégyelltem is magam, mert a gasztronómiában és a vegetarianizmusban nálam jóval kiműveltebb kommentezők már első olvasatra lelkendeztek..nekem meg a hátam borsózott a köles-szezámmag-füstaroma-citrom egyvelegtől. De aztán megcsináltam..
ÉS FINOM!!!!!!!!! Sőt, mi több, nagyon finom, és egészséges, és tejtermékmentes, és,és, és..próbáljátok ki!

9 megjegyzés:

Kata írta...

Hihi, én is megcsináltam és nagyon tetszett nekünk is :o)

Noémi írta...

Ugye? Szerintem is nagyon finom!!!! :)

Noémi írta...

Katanyaka, egyébként nagyon tetszik a blogod!!!!

Kata írta...

Köszi :o)
Nekem meg az tetszik nagyon, amiket a lányaiddal csinálsz! Irigylem őket :o) Nagyon klassz!! Igyekszem ötletet "lopni" Tőled, hogy az én két törpémnek is ilyen jó dolga legyen! :o)

Noémi írta...

Köszönöm, remélem sikerül ötleteket adnom, és azt is, hogy sok örömetek fog bennük telni!
Ha nem gond, a blogod ajánlólistámon van:) Szeretem!

Kata írta...

Persze, hogy nem gond :D Örülök neki!

Noémi írta...

Érdekelne nagyon, hogyan valósítod meg a gyakorlatban a mindennapi gabonát..én is régóta törekszem erre..de valahogy sokszor nem jut rá kellő energia..gondolom, ez is, mint minden gyakorlás kérdése..és aztán egy idő után minden megy magától?? :D

Kata írta...

Hű, hát próbálom nem görcsösen csinálni! Vagyis nem problémázom azon, ha nem sikerül, de azért tényleg igyekszem, hogy mégis. Bevallom, sokat ülök a gép előtt, hogy jó recepteket találjak, de nem mindig sikerül ( pl. rozs ), akkor vagy alkotok valamit magamtól vagy feladom, de nem esem kétségbe. Egyébként nem könnyű, de később szerintem is könnyebb lesz! :o)

Neked is szép Anyák Napját! :o)

Noémi írta...

Köszi, meghoztad a kedvem! :) Holnap barna rizs-nap:D